INGREDIENSER
1 Bradebande
-
750 stk. cacaofrugter (750 g.) Ecuador 70%
-
400 g. smør
-
15 æg
-
1140 g. sukker
-
195 g. mel
-
1⁄2 tsk. bagepulver
-
1⁄2 tsk. havsalt
-
6 spsk. kakaopulver
-
100 g. valnødder
-
150 g. kakaonibs
Fremgangsmåde
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt og rør den smeltede chokolade/smør- blanding i æggene.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i og rør dejen godt igennem.
Rør til sidst valnødder og kakaonibs i dejen.
Hæld dejen i en ovnbradepande beklædt med bagepapir og bag den ved 170 grader i ca. 40 minutter. Kagen skal som de fleste chokoladekager tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. når du stikker strikkepinden i kagen, skal der hænge lidt dej fast. Afkøl kagen og skær den ud.
TIP! Brownien holder sig fint i køleskab i op til 1 uge.