CHAMPAGNETRØFFEL

INGREDIENSER
• 1 dl. champagne
• 0,2 dl. sødmælk
• 575 cacaofrugter (575 g.) Java 33% chokolade
• 2 dl. laktosepulver


Champagne, sødmælk og 450 cacaofrugter (450g) Java 33% chokolade blandes i en
gryde over svag varme til chokoladen er smeltet og stilles i køleskabet til næste dag
med plastik over, så der ikke dannes skorpe.
Dagen efter sættes trøflerne af på pergamynbelagt plade med en teske og formes
efterfølgende runde i hånden.
Den resterende chokolade tempereres og trøflerne overtrækkes trøflerne i den temperarede
chokolade og vendes herefter i laktosepulver.
Trøflerne er fedtfattige i forhold til normale trøfler, hvilke dog ikke forringer smagen og
kan derfor varmt anbefales. Har man mulighed for at bruge en engangsplastiksprøjtepose,
vil denne være ideel, til både opbevaring og udformning af trøflerne.