ÆBLEKANEL TRØFFEL

INGREDIENSER
Ca. 40 stk.
• 300 g sukker
• 500 g æbler
• 0,5 dl. vand
• 0,5 spsk. atamon
• 11 g kanel
• 100 stk. cacofrugter (100 g.) Java White 28% chokolade
• 220 stk. cacaofrugter (220 g.) Hispaniola 33% chokolade
• 40 chokoladekapsler
• Kaffekrokant

MARMELADE
Æblerne skylles, skrælles og kernehuset fjernes og deles herefter i både.
Æbler, sukker og vand varmes op i en stor gryde ved middel varme. Omrøres jævnligt.
Når sukkeret er smeltet, skrues der op for varmen – der omrøres stadig jævnligt.
Når marmeladen koger slukkes og der omrøres i 10 min. Herefter skal det stå og køle af
i ca. 10 min. Marmeladen hældes over i en skål, hvor der blandes atamon og 5 g kanel
i. Omrøres med piskeris eller i røremaskine med middel hastighed i ca. 5 min.

ÆBLE/KANEL TRØFLEN
Æblemarmeladen vendes med smeltet Java White 28% og det resterende kanel.
Sæt chokoladekapslerne på en bakke og sprøjt æble/kanel trøflen i. Kapslen skal ikke
fyldes helt op til kanten, da der skal være plads til den lyse chokolade, som trøflen skal
lukkes med.
Temperer 200 g. Hispaniola 33%, som skal bruges som låg på kapslerne.

Herefter sprøjtes den tempererede lyse chokolade ovenpå, som skal danne et
låg til kapslen. Låget skal være helt tæt. Bank gerne bakken i bordet løbende, for at få
den lyse chokolade til at slutte tæt. Der drysses løbende med kaffekrokanten, da den
lyse chokolade størkner forholdsvis hurtigt.